fbpx

Optimitza la gestió de les teves xarxes socials amb Metricool

Portada - Optimitza la gestió de les teves xarxes socials amb Metricool
Portada - Optimitza la gestió de les teves xarxes socials amb Metricool
Descobreix una de les nostres eines preferides

Gestionar múltiples xarxes socials i analitzar el rendiment de les campanyes publicitàries pot convertir-se en un mal viure. Planificar, publicar i revisar les mètriques de cada plataforma sembla senzill, però no ho és i comporta molt temps. De què viuríem les agències de màrqueting si no?

GIF_Friends

Per optimitzar la gestió de les xarxes socials de les marques, a Deparaula tenim els nostres trucs: un d’ells es diu Metricool. En aquest article t’expliquem què és Metricool i com facilita la feina a les agències de comunicació i als gestors de contingut.  

Què és Metricool?

Metricool és una plataforma d’analítica, planificació i gestió de xarxes socials que aglutina en una sola eina la planificació i publicació de continguts. És com el Meta Business Suite de Facebook i Instagram, però per a moltes més xarxes.

Coneix les 8 funcionalitats clau de Metricool

Un dels principals avantatges de Metricool és que en una única plataforma pots adaptar una comunicació i publicar-la a totes les xarxes socials. Es tracta d’una funció que t’estalvia molt temps i esforç. D’altra banda, més enllà de planificar i analitzar els resultats de la teva estratègia digital, amb Metricool pots comprovar el rendiment del teu web en temps real i avaluar com estan anant les teves campanyes de publicitat a Facebook Ads, Google Ads i TikTok Ads. A més, està disponible en una aplicació mòbil per a iOS i Android, que et permet consultar tota la informació, independentment d’on estiguis.

Anem a veure les 8 funcionalitats més destacades de Metricool.

1 | Anàlisi en temps real

Com un stalker amb dades, Metricool permet monitorar en temps real què passa al teu web o blog. Pots veure quantes persones estan visitant el lloc, des de quins països i ciutats, quines pàgines estan consultant i des de quines fonts hi accedeixen (Google, Facebook, directe…).

I per a què ens serveix aquesta informació?

Aquesta informació serà clau per a prendre decisions estratègiques.

Metricool - ubicación

Si veus que els teus articles atreuen lectors de Llatinoamèrica, però tu només ofereixes serveis a Espanya, convindràs que potser és hora de replantejar l’estratègia o, millor encara, d’ampliar mercat.

D’altra banda, és molt útil saber quines publicacions reben més trànsit. No oblidis que, en el joc del màrqueting de continguts, com més contingut de qualitat ofereixis, més visites rebràs.

En el nostre cas, fem honor a la dita que diu que «a cal ferrer, ganivet de fusta» o «a cal sabater, sabates de paper». 😶‍🌫️

Metricool_web

2 | Gestió integral de les xarxes socials

Amb Metricool, pots planificar, programar i veure el rendiment de les teves publicacions a Facebook, Instagram, X (abans Twitter), Threads, LinkedIn, Pinterest, TikTok, Google Business, YouTube i Twitch. A més, Metricool et permet centralitzar els missatges per a gestionar-los tots des de la mateixa plataforma. Un fet que suposa un gran avantatge per als usuaris que gestionen múltiples comptes i reben moltes interaccions.

➡️ Vols provar-ho? Crea el teu compte de Metricool aquí i comença a posar ordre a la teva gestió de xarxes socials.

3 | Planificació de continguts

Amb aquesta eina, no només pots programar les teves publicacions sinó que també pots optimitzar el seu impacte triant les hores en què l’audiència està més activa.  

Encara que sempre hi ha debat sobre aquest tema, en general, com més actius estan els teus seguidors, més interaccions aconseguiràs.

Metricool et mostra les millors hores per publicar de dues maneres:

  1. A través dels colors del calendari: la zona més fosca és la que indica més usuaris actius.
  2. Amb un percentatge que indica la quantitat d’usuaris actius en cada franja horària.
Metricool_hores

Com a dada curiosa, l’estudi d’Instagram de 2023 de la plataforma constata que la millor hora per a publicar és a les 8 pm.  

A més, Metricool et permet previsualitzar com es veurà el teu feed (la graella de publicacions que es veu al teu perfil) abans de publicar. Aquesta funció, molt apreciada per la comunitat de creadors, t’ofereix la tranquil·litat de saber que tot estarà al seu lloc abans que la teva audiència ho vegi.

4 | Creació d’informes personalitzats

Un dels principals avantatges de Metricool és que pots crear i descarregar informes personalitzats amb les dades més rellevants. Aquests documents, disponibles en PDF o PPT, són una gran eina per a demostrar, de manera clara i professional, l’abast i l’impacte dels teus continguts. Aquesta és una opció prèmium molt demandada per a demostrar a clients o patrocinadors que cada clic compta. No oblidis que, sense dades, només som persones donant la nostra opinió; el que volem és prendre decisions intel·ligents i fonamentades.

Metricool - informes

5 | Anàlisi de la competència

Una altra de les funcionalitats de Metricool és l’anàlisi de la competència. La competència és com el vent per a un vaixell de vela: a vegades t’impulsa i d’altres t’obliga a canviar de rumb. És igual al que et dediquis, analitzar la competència és innegociable: s’ha de fer.

Amb Metricool pots obtenir dades sobre el creixement dels teus competidors, el nombre de seguidors, el seu nivell d’engagement i les seves estratègies de contingut. Amb aquesta informació a l’abast, pots identificar oportunitats i ajustar l’estratègia per a millorar el teu posicionament en el mercat.

Per exemple, imagina que gestiones les xarxes socials d’una empresa que ven formatges artesanals. Revisant les dades a Metricool, descobreixes que un dels teus competidors ha incrementat els seus seguidors i la interacció dels usuaris amb publicacions que mariden formatges amb vins locals, acompanyades de receptes i consells. Amb aquesta informació, pots decidir aplicar una estratègia similar, centrant-te en la combinació dels teus formatges amb productes locals i oferint contingut educatiu per enfortir la teva presència en el mercat.

Perquè ho tinguis clar: els comptes prèmium permeten afegir fins a 100 competidors i canviar-los tantes vegades com necessitis. Els comptes gratuïts, en canvi, només permeten afegir cinc competidors, sense possibilitat de canviar-los.

6 | Monitoratge de hashtags

Avui dia, ningú dubta de la funcionalitat dels hashtags o etiquetes. Per utilitzar-los de manera adequada i valorar quins funcionen millor, és important analitzar-ne les impressions i la seva interacció.

Metricool - hashtags

Com saber quins triar? Dona un cop d’ull a l’article: Sobreviure en un mar de hashtags.

7 | Gestió de les campanyes de publicitat en línia

Metricool simplifica la gestió i optimització de les teves campanyes publicitàries de plataformes com Meta Ads, Google Ads i TikTok Ads. Pots analitzar el rendiment dels teus anuncis mitjançant mètriques clau com el nombre de clics, el cost mitjà per clic (CPC), el cost per mil impressions (CPM) i la taxa de clics (CTR).

Si estàs promocionant un producte i notes que el CPC és alt, però el CTR és baix, pots ajustar el teu anunci perquè sigui més rellevant i atractiu per a la teva audiència, la qual cosa pot millorar els teus resultats sense augmentar el teu pressupost.

Metricool_ads

8 | Creació d’enllaços personalitzats (smartlinks)

Metricool també et permet aglutinar enllaços personalitzats (smartlinks). Els smartlinks són una eina molt útil per a afegir diversos enllaços en un sol lloc i dirigir a la teva audiència a contingut o productes específics.

Metricool - smartlinks

Et pot interessar: L’enllaç múltiple d’Instagram és la fi de Linktree?

Bonus: Metricool s’integra amb Looker Studio per a crear panells de xarxes socials personalitzats. Aquesta integració és molt recomanable per als qui necessiten crear informes que combinin les dades de les seves xarxes socials amb altres fonts de dades de Google, com Google Analytics, Google Ads i Search Console.

Comença a utilitzar Metricool

Si creus que Metricool pot ajudar-te, pots crear-te un compte gratuït. En el seu canal oficial de YouTube trobaràs desenes de videotutorials per a conèixer la plataforma: des de com crear un compte i connectar les teves xarxes i pàgina web fins a descarregar informes, usar la funció de smartlinks o moderar missatges.

Tria una opció prèmium

L’opció gratuïta de Metricool és ideal per als qui estan començant o gestionen un únic compte a les xarxes socials. Amb el compte gratuït, pots vincular una marca, planificar fins a 50 publicacions mensuals i accedir a les mètriques bàsiques. Però, ull, amb el compte gratuït no podràs connectar un compte de LinkedIn ni de Looker Studio, ni tampoc descarregar informes ni gestionar usuaris, ja que aquestes opcions només estan disponibles per a comptes prèmium.

Metricool_cuenta gratuita

Metricool ofereix diversos plans prèmium: Starter, Advanced i Custom. Segons el que triïs, podràs afegir de 5 a més de 50 marques o empreses.

Metricool - planes

Gestiones les xarxes socials de dues o tres marques?

Un pla Starter et permetrà administrar-les totes des d’una sola plataforma, la qual cosa t’estalviarà temps i justificarà la teva gestió amb dades dels resultats.

La majoria de les agències, com la nostra, utilitzen un pla Advanced que et permet gestionar de 15 a 50 marques, a més de poder donar accés a la plataforma a membres de l’equip, clients i connectar Metricool amb Looker Studio per a crear panells personalitzats.

Com crear un compte de Metricool?

Per crear un compte pots accedir-hi des d’aquí:

Emplena els camps necessaris per a crear un compte nou:

  1. Correu electrònic
  2. Contrasenya per al teu compte de Metricool

Una vegada que hagis emplenat els camps necessaris, rebràs un missatge en la teva safata d’entrada perquè verifiquis el teu compte.

Ja pots començar a utilitzar Metricool.

I, ara, com connecto les xarxes socials?

  1. En el menú desplegable de la part superior dreta, accedeix a “Connexions”.
  2. Una vegada dins, et sortiran totes les xarxes socials que pots connectar: Instagram, Facebook, Pinterest, Twitch, LinkedIn, YouTube, X i TikTok… i només hauràs de clicar en les que vulguis i seguir els passos que et vagi sol·licitant l’eina.

Si busques optimitzar la gestió de les teves xarxes socials i campanyes digitals, Metricool és el teu aliat.

Si t’han quedat dubtes o necessites que t’assessorem per a millorar la teva estratègia de xarxes socials, contacta amb nosaltres. D’això, en sabem una miqueta.😉

[ 10 coses sobre mi ]

1. He viscut en grans ciutats com Madrid i Barcelona, però res es compara amb la proximitat del meu poble, Zaidín.

2. No hi ha dubte: sèrie, sofà i manta és un planazo.

3. La meva estació preferida és la tardor, però no em puc resistir a la bellesa de la primavera.

4. Sempre llesta per a un bon cafè. T'hi apuntes?

5. M'agrada viatjar i desconnectar explorant nous llocs i cultures.

6. M’encanta perdre'm en la ficció d'un bon llibre, el temps vola quan llegeixo!

7. Feminista compromesa amb la igualtat.

8. La música és la meva companya inseparable: sempre estic taral·lejant.

9. Gaudeixo aprenent consells d'estètica, maquillatge i moda.

10. Una de les meves coses preferides és escoltar a algú explicar-me les seves passions.

Les paraules que no s'emporta el vent, queden per escrit


No enviem correu brossa!

Responsable de les dades: ​​Deparaula. Finalitat: ​Enviar-te informació sobre màrqueting i comunicació. Legitimació: El teu consentiment. Destinataris: ​No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Tens dret a accedir, rectificar, limitar i eliminar les dades en qualsevol moment.

[ Conèixer ]

Formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú o d’alguna cosa.

Digues-hi la teva!
Aquí tindràs veu i vot, i corda per estona. Tirarem pel dret i, amb la mà al cor, parlarem clar i parlarem bé, que no costa gaire.

[ Xarxa social ]

Plataforma digital de comunicació global que posa en contacte un gran nombre d’usuaris.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Pinterest, Flickr, Spotify, TikTok… Són totes les que tenim, però no són totes les que hi ha.

Què vol dir això?

Que no cal tenir un perfil a totes les xarxes socials que trobis pel camí. Cal enfocar la comunicació global entenent que la imatge de la teva empresa, marca, institució o producte es veurà 100 % influïda en funció de com utilitzis totes aquestes plataformes.

Estressant?

T’assessorem per tal de definir una bona estratègia de comunicació i posar en marxa només aquells perfils que siguin d’interès i d’utilitat.

[ Keywords ]

kɪ́jwəːdz

Les keywords són aquelles paraules clau que utilitzem quan busquem informació sobre qualsevol temàtica en un cercador.
La definició és senzilla, oi?
Tot i això, saber-les reconèixer i utilitzar quan toca és més important del que sembla.
Treballar les keywords correctes en els teus continguts digitals pot ajudar-te moltíssim.

Per què?

Et permetrà posicionar bé el contingut als cercadors, evitaràs que es perdi entre tanta informació i augmentaràs les visites de clients potencials.

On les pots utilitzar?

Et poden servir per definir el contingut principal d'una pàgina web, la seva estructura o, fins i tot, els textos d'una publicació a Instagram.
Perquè, sabies que els hashtags també són keywords?

[ Engagement ]

ɪnˈɡeɪdʒmənt

L’engagement és un concepte que s’ha tornat imprescindible a l’hora d’analitzar si una estratègia de màrqueting funciona.
Té a veure amb la fidelitat i el sentit de pertenença a una marca, i és una eina de conversió molt més potent que la publicitat.
Vols saber-ne més?

[ Web ]

Com va dir Bill Gates, "si el teu negoci no és a Internet, el teu negoci no existeix".
Si el teu consumidor és a Internet, per què no hi ets, tu?
Una pàgina web és el teu aparador, és el teu comercial, és una font informativa, és una primera pressa de contacte.
Ara bé, per emergir en un món sobresaturat, calen un propòsit i una estratègia.

[ Marca ]

Segons l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, una marca és tot signe susceptible de representació gràfica, i serveix per distingir els productes i serveis d'una empresa al mercat.
Una marca, però, va molt més enllà del disseny.
Tot el que es comunica, i com es comunica, és marca.
Tot el que la gent percep, pensa, diu, sent i comparteix sobre un producte o servei, és marca.

[ Binge-watching ]

bɪnʤˈwɒʧɪŋ

Expressió anglesa que vindria a dir "fer una marató o atipar-se de sèries". Veure'n capítol rere capítol fins que acabes la sèrie sencera. Això que està tan de moda gràcies a les plataformes de vídeo com Netflix o HBO.
A l’oficina ens vam enganxar a This Is Us, i no neguem que alguna nit hem fet alguna binge-watching a Prime Video. Si no l’has vist, te la recomanem!

[ 10 coses sobre mi ]

1. M’agrada massa el cafè, si mai es pot dir massa.

2. Ferma creient que una trucada val més que un whatsapp.

3. M’organitzo la vida amb mil agendes, però a vegades perdo el cap.

4. Soc molt observadora, encara que sovint porto les ulleres brutes, i si duc una càmera per endur-me un record, millor.

5. De província aragonesa, però mirant els dibuixos en català des de petita.

6. M’encanta llegir en paper. Si em passo al llibre digital, serà perquè no em queda espai a casa.

7. Tinc estancada una passió que em relaxava molt i em feia desconnectar: pintar.

8. Àgil devoradora de sèries i cinema.

9. Sempre aprenent per mantenir-me actualitzada en aquest món de bojos.

10. Un desig: igualtat.

[ Conte ]

Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
El conte que tothom hauria de llegir és Momo, una novel·la de Michael Ende en què s’explica la lluita entre Momo, una nena òrfena que posseeix una extraordinària habilitat per saber escoltar, i els homes de gris, personatges cadavèrics que viuen del temps estalviat / perdut de la resta de mortals.
Amagada sota la dolçor d’un infant, Momo és una crítica ferotge a les societats modernes, en què el treball converteix la societat en una suma de persones alienades i la productivitat és dirigida per personatges sense escrúpols.
Et sona de res?

[ Copywriter ]

kɑpiːˌraɪtɚ

També anomenat "redactor de continguts publicitaris". Ens encanta adoptar estrangerismes per denominar coses per a les quals ja tenim nom. Per exemple: fúting, bufet, pàrquing, clúster, standing, outlet, hobby, freelance, coaching, brànding… En aquesta web en trobaràs uns quants, però… és un simple tema de posicionament ;-).

[ 10 coses sobre mi ]

1. Vaig enamorar-me gràcies a Twitter.

2. Periodista renegada d’una professió que cada cop disposa de menys temps i recursos.

3. Mare. L’emprenedoria m’ha permès una cosa gairebé impossible: conciliar.

4. He descobert les meravelles que hi ha sota el mar i m'hi submergeixo sempre que puc.

5. Tinc vertigen però mai puc resistir-me a mirar cap avall.

6. M’encanten els gats. En un passat, gat que veia pel carrer, mix que m’emportava a casa.

7. M’he tornat feminista amb el temps. Cada dia el món em demostra que és necessari.

8. Molt fan de qui va inventar la frase “Viatjar és l’única despesa que et farà més ric”.

9. Catalana però també ciutadana del món. Una llengua que no es protegeix és una llengua que mor.

10. Com el gran Capità Enciam postulava, jo també crec que els petits canvis són poderosos.

[ Connectem ]

La teoria dels 6 graus que ja són 4

Situa’t. Anys seixanta. Època dels Beatles i de les manifestacions massives reivindicant nous drets socials.

Opcional

En aquell temps, un nord-americà va voler comprovar si tota la humanitat estava “connectada”.

Com?

Va seleccionar diverses persones a l’atzar i els va demanar que enviessin una carta. L’havien d’enviar a algú que no coneixien de res i que vivia a milers de quilòmetres. Els remitents només en sabien el nom, la professió i una localització aproximada. Perquè la carta arribés a la persona correcta, la condició principal era que els participants havien de donar la missiva a un o diversos intermediaris seguint una mena d’intuïció. Tot això, sense WhatsApp ni Facebook, eh!
En contra del que es creia, la majoria de cartes van arribar i, en comptes de centenars d’intermediaris, només van fer falta entre 5 i 7 persones a la cadena. Voilà la teoria dels 6 graus de separació.

Ara en restem 2, en queden 4

Amb les xarxes socials, aquesta teoria ha quedat obsoleta. Segons un estudi de Facebook, només cal una mitjana de 3,57 persones per connectar els més de 1.590 milions d’usuaris actius de la xarxa (prop d’un 22 % de la població).
Pensa-ho bé, entre tu i Trump només hi ha una cadena de 4 persones de separació. Acolloneix, oi? Ara pensa en les possibilitats que t’obre aquesta teoria. I ignora les possibilitats amb Trump…
Aprofita-ho!